خوانسار نامه

وبلاگ تحلیلی،انتقادی خوانسار

خوانسار نامه

وبلاگ تحلیلی،انتقادی خوانسار

تحلیل و انتقاد سازنده وظیفه و رسالت ما و ساختن خوانساری آباد هدف ماست.

طبقه بندی موضوعی

خونسار این روزهای ما-بخش پایانی

يكشنبه, ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴، ۱۱:۰۴ ق.ظ


در دو قسمت اول این مطلب بسیار کوتاه به موضوع دیدگاه های موجود در رابطه با سکونت در خونسار پرداختم و حالا میخوام چند تا واقعیت در رابطه با خونسار رو همراه شما عزیزان مرور کنم

حالا دانسته های من
1-شهر خونسار شهری دره ائی با حدود 900 کیلومتر مربع وسعت است ...البته بخش عمده ائی از این شهرستان رو مناطق غیر قابل سکونت و لم یزرع کوهستانی و یا عرصه های مرتعی تشکیل داده و هر چه هست در چهار کانون جمعیتی دره خونسار،روستای رحمت آباد و منطقه ویست و روستای دوشخراط تمرکز یافته پس مناطق قابل سکونت خونسار بسیار محدود بوده و بدبختانه قابل توسعه هم نیست.
2-خونسار در خوشبینانه ترین حالت حداکثر حدود 32 هزار نفر جمعیت دارد که بخش عمده ائی از این جمعیت را افراد سالخورده تشکیل می دهد و این یعنی خوانسار فاقد جمعیت مولد کافی بوده و بازار مصرف و کسب و کار نیز به تبع محدود است.
3-بواسطه اقلیم سرد کوهستانی خونسار،حدود 6 ماه از سال این شهر بسیار سرد و دلگیر بوده و به همین دلیل شهر در فصول سرد سال به رکود یا خواب زمستانی عمیقی فرو می رود البته محل قرارگیری مرکز شهر در داخل دره خونسار نیز باعث شده این شهر پس از لاریجان استان مازندران دومین شهر دارای کوتاه ترین مدت روز در فصل زمستان باشد که همین موضوع باعث ایجاد نوعی حس افسردگی فصلی در اغلب ساکنین شده است.
4-بیکاری گسترده و رکود کسب و کار ترجیع بند تمام ابیات شعر خونسار شده و مهاجرت جوانان به سایر شهرها به امری عادی در شهرستان بدل شده است.
5- خوانسار فاقد مراکز درمانی مجهز تخصصی،پزشک متخصص به اندازه کافی و مراکز تشخیصی مجهز است و این یعنی محرومیت شهر از امکانات بروز و کارآمد درمانی
6-تعداد کمی از بانک های خصوصی در خونسار شعبه داشته و زیر ساخت های کسب و کار و دولت الکترونیک در شهر محدود است و هیچ اپراتور وایمکسی در خونسار فعال نیست و اینترنت ثابت شهر نیز در انحصار دو شرکت می باشد.
7-بواسطه جمعیت محدود و وسعت کم شهر نظارت اجتماعی در شهر شدید و فضولی در احوالات همدیگر یک رویه معمول است و این یعنی امکان منفور شدن و یا مشهور شدن در این شهر در اندک زمان بسیار زیاد است.
8-خونسار سینما،تآتر،فرهنگسرا،سالن کنسرت ومراکز خرید و راسته بازار قابل توجه و... ندارد.
9-شهر خونسار دارای محیطی بسیار مذهبی و بسته بوده و آزادی های فردی در این شهر به شدت در معرض تهدید می باشد.
10-متاسفانه فامیل گرائی و صف بندی های طایفه ائی و محلی و خانوادگی در شهر زیاد و در همه شئون تاثیر گذار است.
11-بغیر از خیابان اصلی شهر آن هم در محدوده پمپ بنزین تا پارک عسل بقیه نقاط شهر دارای بافت فرسوده و فاقد خیابان کشی درست و آسفالت مناسب است و حتی کوچه های فرعی مرکز شهر نیز یادآور کوچه های خاش و زابل و میرجاوه است.
12-تنها صنف فعال شهر عسل فروش ها و خشکبار فروش ها هستند که آنها هم 6 ماه از سال نیمه تعطیل می باشند.
تمام این موارد که گفتم دیده های این حقیر (که ساکن خونسار هم نیستم) از این شهر بود و بطور حتم دوستان ساکن خونسار مواردی بیشتری از این دست سراغ دارند.
البته وضعیت خونسار از بسیاری از شهرهای ایران حتی شهرهای نزدیک تهران از جهات زیادی بهتر است و نباید ناشکری کرد اما فاصله خونسار تا رسیدن به نقطه مطلوب و تبدیل شدن به شهری نسبتأ آرمانی برای زندگی(نظیر دماوند یا کاشان) بسیار زیاد است.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۲/۱۳
سیدشهاب میرشفیعی

نظرات  (۴)

من خیلی وقته دوس دارم برگردم
ولی همینایی که نوشتین دست و پامو بسته
والبته تاثیر گذار ترین عاملش همون اشتغاله :(
پاسخ:
این تقریبأ مشکل همه ماست
خونسار شهری ایده آل برای زندگی میشه اگه بخشی از این مشکلات نباشه
خوشبختانه به دلایلی من برای مهاجرت به خونسار مشکل حاد اشتغال ندارم (یعنی فکر می کنم ندارم...!شاید هم دارم و خودم خبر ندارم!)ولی مسائل دیگری هست که مانع برگشتن به خونساره اول اینکه ما 3 نسله که تو تهران هستیم (پدربزرگم از 1305 تهرانه) و دیگه هیچ کس رو تو خونسار نداریم (همه فامیل ما تهران هستند) دوم اینکه همسرم تو تهران معلم رسمیه و خروج از تهران برای ما یک روند غیرقابل بازگشته و ریسک بزرگیه...سوم اینکه تغییر محیط از یک کلان شهر مثل تهران پر از امکانات و با کلی دوست و آشنا و فامیل به یه شهر خیلی کوچک واقعأ میتونه برای کل خانواده ام مشکل روحی ایجاد بکنه
1 - متوجه نشدم چرا مناطق قابل سکونت قابل توسعه نیست. همین الآن شهر داره از پایین به سمت قودجان  و از بالا به سمت سد توسعه پیدا می‌کنه.
2 - با استناد به آمار سرشماری سال 90 تنها 5 هزار نفر از جمعیت 32 هزار نفری بالای 60 سال هستند. نمیشه گفت بخش عمده‌ای سالخورده هستند.
...
6 - سرعت اینترنت تو خونسار بهتر از بسیاری از نقاط تهرانه. من تو خونه خودم راحت‌تر از خونه اقوام تهرانی نت گردی می‌کنم.
...
11- من کوچه‌های خاش و میرجاوه رو ندیدم ولی تو هر محلی که زندگی کردم کوچه‌مون آسفالت و نسبتا مناسب بوده و تفاوت چندانی با کوچه‌های تهران نداشته. البته هر از چندی به لکه‌گیری نیاز داره.

12- به نظرم تمام اصناف کم و بیش تو شهر فعالند و دست کم در حد نیاز شهر کار می‌کنند.

با بقیه حرفاتون هم نسبتا موافقم. در این زمینه مفصل‌تر تو وبلاگم خواهم نوشت.

پاسخ:
کمش جان
1-توسعه مناطق شهری به قیمت نابودی باغ ها و مزارع بوده و توسعه کشاورزی و صنعتی نیز بواسطه سنگ لاخ بودن منطقه و شیب تند اراضی و کمبود آب با محدودیت مواجه است
2-جمعیت جوان شهر بین 20 تا 45 ساله چند نفر است؟
3-وقتی اپراتورهای وایمکس و G4 وG3 تو شهر فعال نیستند یعنی برای بعضی از کسب و کارهای وابسته به اینترنت آلترناتیو وجود نداره...آمدیم و آسیاتک و مخابرات دچار مشکل شدند نباید یه جایگزین براش پیدا کرد
4-تو همین مرکز شهر بعضی از کوچه های منشعب از خیابان سرچشمه و پشت حسینیه حبیبی ها خاکی هستند و خیلی از کوچه ها هم فاقد اصلاح هندسی مناسب هستند و تنگ و گشاد میشن و بافت فرسوده  تو همه شهر تو ذوق بیننده میزنه
5-اصناف خونسار فعال هستند ولی در حد بخور و نمیر...یه بار پای حرف کسبه بشینید ببینید که چطور در معرض خطر ورشکستگی هستند...وقتی کرایه مغازه تو میدون اصلی زیر یک میلیون در ماه است یعنی کاسبی نیست
به هر حال من آرزو دارم خونسار از همه جهت خوب بشه
البته از نظر فرهنگی و نوع برخوردها فکر می کنم خونسار مثل خیای جاهای دیگه ایران باشه چون اقتضای جاهای کوچک فضای بسته و سنتی فرهنگیه
1 - کی گفته توسعه شهری به قیمت نابودی باغها و مزارع بوده؟ آماری در این زمینه دارید یا تحت تاثیر جو اینطور قکر میکنید؟
تو شهرک اندیشه و مسکن مهر و شهرک توریستی بیابون لم یزرع تبدیل به شهرک شده. یا بسیاری از ساختمونها به جای بافت فرسوده احداث شدند. یا تو مسیر خونسار تا قودجان حاشیه خیابون که بیابون بوده تبدیل به ساختمون شده. به نظرم تو توسعه درصد ناچیزی باغ و زمین کشاورزی تغییر کاربری داشتند. که البته به نظر من اون هم باید با مدیریت صحیح انجام بشه.

2 - حدود 14 هزار نفر یعنی کمی کمتر از نصف. شهرهای دیگه چه طورند که خونسار رو سالخورده می‌دونید؟

3 - عید رفته بودم شمال تقریبا تو هیچ کدوم از شهرهای در حد خونسار و حتی بزرگتر که ما توقف داشتیم g3 نداشتند. 
تو این چند سال که من اشتراک اینترنت دارم و از هر دو خدمات دهنده هم استفاده کردم قطعی قابل توجهی پیش نیومده. سرعت اینتر نت هم تا پارسال 4 مگابایت در دسترس بود و فکر کنم الآن بیشتر هم شده.

4 - من نمیدونم چه انتظاری از یه شهر 20 هزار نفری کوچیک دارید. تو  همون کاشون که مثال زدید چنین کوچه‌هایی وجود نداره؟ 

5 - برای بررسی کسب و کار نمیشه پای حرف کسبه نشست باید کار علمی بشه. بعضی از همین کسبه ناراضی رو میشناسم که با یه مغازه ساده در حد متوسط به بالا زندگی میکنند. البته منکر مشکلات نیستم  بسیاری از کارخونه‌ها ورشکست شدند که دلیلش مشکلات ملی هشت سال گذشته بوده و خیلی از مغازه‌ها هم کوتاه مدتند که به نظر من دلیلش ندونستن روش کسب و کاره نه خراب بودن وضعیت شهر.

به نظرم یکی از خصوصیات ما خونساریها فرافکنیه. زحمت نمی‌کشیم  و کارمون رو بلد نیستیم اما تقصیر رو جای دیگری جستجو می‌کنیم.
به نظر من اگر کسبه خونسار اینقدر که شما تو وبلاگ‌نویسی جدی و زحمتکش هستید، زحمت‌کش و جدی بودند مشکلاتشون بسیار کمتر بود.

حرف آخرتون هم کاملا درسته. فضاهای کوچک اقتضائات خاص خودشون رو دارند و این خصوصیات قابل تغییر نیستند مگر اینکه شهر بزرگ بشه. 

پاسخ:
کمش جان
تمام فرمایشات شما صحیح ولی وقتی اغلب جوانهای شهر  مهاجرت می کنند آیا این نشانه رکود اقتصادی و معضلات ریشه ائی نیست؟
من هم دوست دارم خونسار ثروتمند و آباد باشه
یه شب شنبه(شامگاه جمعه) تو آذر ماه پارسال با مرحوم اسدا... اورعی با سرویس ساعت 12 شب داشتیم میامیدم تهران،داش اسدا... به جمعیت جوان داخل اتوبوس اشاره کرد و گفت این جونها فقط آخر هفته میان خونسار و تو طول هفته تهران کار می کنند به همین خاطر سرویس های ساعت 11 و 12 شب جمعه ها اینقدر شلوغه...
خوب وقتی شهر با این مشکلات دست به گریبانه چی میشه گفت؟
بزودی یه مطلب مفصل جهت بررسی دیدگاه های شهروندان تو وبلاگ منتشر خواهم کرد و به همین خاطر نیاز به اطلاعات دقیق تری دارم
احسنت بر اون شیری که تو رو خورد:))))
دقیقا باتون موافقم که موضوع باید بررسی دقیق و علمی بشه. 
اولا بیایم ببینیم آمار چی میگه؟ چند درصد جوانان مهاجرت می‌کنند؟
بعد این درصد رو در مورد سایر شهرها به دست بیاریم و مقایسه کنیم ببینیم وضعیت خونسار چه طوره؟
اول بررسی کنیم ببینیم وضعیت کسبه چه طوره؟ میزان درآمدشون چه قدره؟ و با سایر شهرهای مشابه مقایسه کنیم و بعد بریم دنبال دلایل موضوع.
اول بیام وضعیت 10 سال قبل شهر رو تو چند شاحص مشخص مستند سازی کنیم و بعد وضعیت الآن رو بررسی و شاخص‌ها رو با هم مقایسه کنیم.
....
یکی از مسایلی که تو خونسار شایعه غرغر و ابراز نارضایتی از وضع موجوده بدون هر گونه بررسی کارشناسی. که به نظر من این دیدگاه ضد توسعه هست و همین ایجاد جو ناامیدی بزرگترین لطمه رو به شهر میزنه. 
تو خونسار انسانهای موفق زیادی هستند که تو همین شرایط رشد کردند و معروف شدند. اونها به جای غرولند و تنبلی تلاش کردند و مهارتهای کسب و کارشون رو فرا گرفتند و به نتیجه هم رسیدند مثل:
گز عصاری
حلوا شکری جواهری
خشکبار معلمی
بسیاری از عسل فروشها
بعضی از آلو فروشها
بعضی از کسانی که تو صنعت ساختمان فعالند
و....

از زحمات شما هم تشکر میکنم و امیدوارم بتونید به صورت علمی و دقیق و همه جانبه موضوع رو بررسی کنید. به نظر من فعالان فضای مجازی تنها یکی از منابع این موضوع هستند و اگر قصد کار ریشه‌ای دارید باید وارد زیر پوست شهر بشید و بدون پیش‌فرض ذهنی موضوع رو بررسی علمی و آماری کنید.
پاسخ:
کمش جان
از حسن نظر شما متشکرم،از آنجا که یکی از اهداف(و شاید مهمترین هدف) این وبلاگ تلاش برای توسعه خونسار هستش و رویکرد این وبلاگ نیز تحلیلی-انتقادی هستش از همه دوستان استدعا دارم دیدگاه خودشون رو بصورت علمی به این وبلاگ منعکس کنند.
اینجانب نیز با شما موافقم که وضعیت خونسار از بعضی جهات بدتر از بعضی شهرها نیست و شاید از خیلی از شهرها بهتر هم باشه ولی اثبات مزیت های خونسار نیاز به کار کارشناسی دقیق و شنیدن حرف اقشار مختلف خونسار داره...
یکی از مشکلات من در این مسیر حضور اندک من در خونساره به همین خاطر بیشتر دیدگاه من ناشی از شنیده های من هستش
البته یکی از کسانیکه از وضع کسب و کار تو خونسار دل پر خونی داشت همین آقای معلمی پسر بود که هر بار من رو می بینه کلی از وضع موجود گله داره

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی