گاندی و آیفون 6
مقدمه:
تو تاریخ استقلال کشور هند نقل شده که گاندی رهبر فقید مبارزات استقلال طلبانه مردم هند از دست استعمار بریتانیا در راستای مبارزه منفی با استعمارگران کت و شلوار غربی رو از تن درآورد و با چرخ نخ ریسی سنتی هندی پنبه محصول مزارع هند رو تبدیل به نخ کرد و کرباس هندی بافت و دور خودش پیچید و با همین لباس لنگ مانند در مجالس و مجامع داخلی و بین المللی حاضر شد و از آنجا که حرفه اصلی ایشان وکالت دادگستری بود و در هنگام حضور در دادگاه موظف به پوشیدن لباس رسمی وکالت بود از سوی مراجع انتظامی حرفه ائی هم به دلیل عدم رعایت شئونات حرفه ائی از شغل هم محروم شد ولی با این حال با تحریم محصولات نساجی تولید استعمارگران بریتانیائی به مردم کشورش نشان داد که استقلال اقتصادی مقدمه و ریشه استقلال سیاسی بوده و بدون کسب استقلال اقتصادی دستیابی به استقلال سیاسی امکانپذیر نیست.
چند روز پیش که گذری رفته بودم بازار علاءالدین تهران چشمم به قیمت های کذائی موبایل افتاد و با دیدن قیمت بالای 2 میلیون بعضی گوشی ها مغزم سوت کشید و به حال این ملت تاسف خوردم و این سئوال برام بوجود آمد که اگه ما شعار مرگ بر آمریکا سر میدیم چرا برای گوشی آمریکائی سر و دست می شکنیم و افتخار می کنیم که آیفون 6 داریم.
البته بعضی ها ممکنه بگن ما گوشی چینی و کره ائی داریم ولی باید بگم همون گوشی هوشمند چینی و کره ائی هم دارای پردازشگر مرکزی و سیستم عامل آمریکائی آندروید یا ویندوز فون هستند و یک جورهائی سرمایه گذار این گوشی ها هم آمریکائی هستند.
یک نگاهی به همین کامپیوتر روی میز خودتون بکنید...چند تا قسمت سخت افزاریش آمریکائیه؟چند تا نرم افزارش آمریکائیه؟ اصلأ میدونید چند درصد از سهام شرکت های فناوری چینی و کره ائی و تایوانی و حتی ژاپنی متعلق به آمریکائی ها هستند؟
شعار مرگ بر آمریکا و دستیابی به استقلال سیاسی و به دست آوردن عزت در عرصه جهانی مستلزم داشتن استقلال اقتصادیه...وقتی ما می تونیم بگیم مرگ بر آمریکا که حداقل نصف وسایل منزلمون ایرانی باشه.الان که به خانه خودم نگاه می کنم می بینم که لوازم منزل کره ائی خانه من رو اشغال کردند،البته مطمئن هستم منزل خیلی از شما ها هم در تسخیر لوازم ژاپنی و کره ائی و چینی هستش و این یعنی ما نفت می دهیم تا لوازم مصرفی بخریم،پس ما دارای استقلال واقعی نیستیم و جغرافیای اقتصادی مملکت ما در تسخیر خارجی هاست.
البته از حق نگذریم که بعضی از تولید کننده های بی وجدان داخلی با تولید جنس نامرغوب تیشه به ریشه استقلال اقتصادی و سیاسی ایران زدند و زمینه ساز اشغال اقتصادی کشور رو فراهم آوردند،تولید کننده داخلی که بدون وجدان کاری لازم جنس نامرغوب تولید کرده و بنام ایران به بازار عرضه می کنه آیا غیر از یک خیانت کار به مملکت است؟یک نگاه به همین اتومبیل های تولید داخل بکنید که در پناه انحصار واردات بدترین،نامرغوب ترین و نا امن ترین اتومبیل های دنیا را با قیمت بسیار بالا به مردم ایران تحمیل می کنند و پراید را به قیمت پرادو به مردم می فروشند.
باز هم می گویم اگر خواهان استقلال واقعی سیاسی و اقتصادی هستیم باید یاد بگیریم درست تولید کنیم و تولید داخل را مصرف کنیم تا اگر روزی شعار مرگ بر آمریکا سر دادیم حرف و عمل ما با هم یکی باشد.